Katkarapurisotto

Keitä riisit ohjeen mukaan.

Ennenkuin kaikki vesi on imeytynyt, mausta persiljalla, sitruunapippurilla sekä muilla haluamillasi mausteilla.

Pilko pannuun kaali ( kerä tai kiinankaali ), sipulit sekä paprikat.

Tarvittaessa laita 2-3 g oliiviöljyä tai kookosöljyä.

Purista puolikkaan limen mehu pannulle, lisää n. 1 tl inkivääritahnaa ja 1-2 tl sitruunaruohotahnaa.

Anna hautua hiljalleen kannen alla sen aikaa kunnes riisit ovat kypsiä.

Kun riisit ovat kypsät, kaada kasvisten sekaan pannulle, nosta lämpötila ja lisää ihan lopuksi huuhdellut katkaravut.

Älä paista katkoja liian kauan, jotteivät mee kumisiksi.

Päälle vielä puristettu puolikkaan limen mehu.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 360 grammaa

Maio

Maio sanoi...

Annoskoko ei tietenkään grammoina taas täsmää johtuen mm. tuosta limestä, jota en käyttänyt kuin mehut. :)

perjantai 31.01.2014 klo 11:57

AineksetMääräEnergiaPHRK
Tumma Riisi, pitkäjyväinen (Pirkka)31g109kcal2.2g22.8g0.9g1.3g
Katkarapu 78g53kcal11.3g0g0.9g0g
Paprika keltainen 25g7.5kcal0.2g1.3g0g0.5g
Paprika punainen, annos 40g25g6.5kcal0.2g1.1g0.1g0.5g
Keräkaali, 100g31g7.5kcal0.4g1.1g0.1g0.7g
Lime, kuorittu, annos 50g31g11kcal0.2g0.7g0.3g0.9g
Inkivääritahna (1tl) (Spice up!), annos 5g3.1g3.5kcal0g0.3g0.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana450g398kcal29g54.6g5g7.8g
Valittu annoskoko225g199kcal14.5g27.3g2.5g3.9g
Annoskoko puolitettuna113g100kcal7.3g13.7g1.3g2g
Arvot/100g100g88kcal6.4g12.1g1.1g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=402334