Mungpapukeitto

Kuullota pienityt sipulit ja paprika öljyssä.

Lisää vesi ja kasvisliemikuutiot, kiehauta.

Lisää suurin osa esikeitetyistä mungpavuista ja mausteita oman maun mukaan (itse käytin sinapinsiemeniä, kahta kuivachiliä, paprikajauhetta, kurkumaa, cayenne- ja mustapippuria).

Anna kiehua hiljalleen n. 20 min, soseuta sauvasekoittimella.

Lisää loput pavut, pienityt tomaatit, kerma ja kuutioitu feta.

Kiehauta ja anna hautua vielä hetki.

Tästä PITÄISI tulla viitisen annosta, mutta oli niin hyvää, että riittää ehkä kolmeksi annokseksi...

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 515 grammaa

Idunn
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 88g0kcal0g0g0g0g
Mungpapu keitetty (Ekolo), annos 100g70g62kcal4.9g9.8g0.3g3.6g
Paprika, punainen18g4.5kcal0.2g0.8g0.1g0.4g
Sipuli (kuorittu)13g3.5kcal0.2g0.6g0g0.2g
Valkosipuli 1.3g1.4kcal0.1g0.2g0g0g
Auringonkukkaöljy 2.2g19kcal0g0g2.2g0g
Kasvisliemikuutio, luomu (Reformi), annos 12g2.1g4.5kcal0.3g0.5g0.2g0g
Kirsikkatomaatti (Pirkka)15g3.1kcal0.1g0.5g0g0g
Fetajuusto suolaliemessä (Eridanous), annos 200g7.4g20kcal1.2g0.1g1.7g0g
Ruokakerma, Valio Hyla 15%8.8g14kcal0.2g0.2g1.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana450g266kcal14.4g25.4g11.6g8.4g
Valittu annoskoko225g133kcal7.2g12.7g5.8g4.2g
Annoskoko puolitettuna113g67kcal3.6g6.4g2.9g2.1g
Arvot/100g100g59kcal3.2g5.6g2.6g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=331097