Poro-kasviskeitto

Ohjeessa annettu nesteen määrä on laskettu valmiista keitosta (jotta voi vain punnita oman annoksensa ja merkata sen verran ruokaa syödyksi ilman turhia laskeskeluja), joten valmistusvaiheessa keittoon tulee lisätä noin 9dl vettä eikä siis vain 7dl.

1. Paista poronkäristys kattilassa.

2. Lisää joukkoon kuutioidut/suikaloidut vihannekset ja perunat, palvikinkku, vesi ja mausteet (muutama maustepippuri ja kasvisliemi, suolaa maun mukaan).

Keitä noin 20-30 minuuttia, niin että vihannekset ovat kypsiä.

3. Ripottele päälle persiljaa ja herkuttele :)

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1804 grammaa

Bicca
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kasvisliemijauhe (Reformi), annos 6.5g0.7g1.2kcal0.1g0.2g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 91g0kcal0g0g0g0g
Saunapalvikinkku (HK)8.9g8.9kcal1.5g0g0.3g0.3g
Poronkäristys, lapin liha 240g30g46kcal5.7g0g2.1g0g
Peruna, vanha, kuorittu 22g16kcal0.4g3.3g0g0.2g
Sipuli 26g7.8kcal0.3g1.2g0.1g0.4g
Palsternakka 6.5g4.1kcal0g0.8g0g0.3g
Juuriselleri 5.9g1.8kcal0.1g0.3g0g0.2g
Porkkana 24g7.7kcal0.1g1.3g0g0.6g
Lanttu 12g3.3kcal0.1g0.5g0g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana451g194kcal16.6g15.2g5g4.4g
Valittu annoskoko226g97kcal8.3g7.6g2.5g2.2g
Annoskoko puolitettuna113g49kcal4.2g3.8g1.3g1.1g
Arvot/100g100g43kcal3.7g3.4g1.1g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=65272