Gluteenittomat porkkanasämpylät

Kuori porkkanat
Raasta tai mörssää tehosekoittimella, itseä laiskotti.

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi.

Sulata voi.
Sekoita hiiva pariin desiä jauhoja.

heitä perään maidot, rasvat ja porkkanat.

Ja perunakuidut.

Ja pellavarouheet.

Sitte vaan lapa koneeseen eli handu taikinaan ja vaivaamaan.

Loput jauhot hitaasti lisäillen.

Jätä kohoamaan kaksinkertaiseksi.

Vaivaa vielä vähän.

Pyöritä sämbyllsönit ja anna niidenkin kohota vielä hetki.

Voitele munalla.

Paista 225C 15minsaa.

Syö!!!

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 161 grammaa

Hannuzka79

Hannuzka79 sanoi...

Ei se kohoa kaksinkertaiseksi, ei sitten millän..

keskiviikko 20.02.2013 klo 21:24

Hannuzka79 sanoi...

Ä+

keskiviikko 20.02.2013 klo 21:24

AineksetMääräEnergiaPHRK
Gluteeniton karkea jauhoseos (Semper), annos 500g931g2887kcal23.3g698.6g4.7g69.9g
Maito, Kevyt559g257kcal17.9g26.8g8.4g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g373g104kcal2.2g22.2g0.7g9.3g
Pellavarouhe, Risetti, 1rkl = 8g47g225kcal11.4g15.5g13.4g13.2g
Perunakuitu jauheena (Semper), annos 100g279g210kcal14g33.5g1.4g195.6g
Voi 52g378kcal0.6g0.2g42.4g0g
Suola, annos 3g2.8g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g10g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4508g8123kcal138.8g1593.6g142g576g
Valittu annoskoko2254g4062kcal69.4g796.8g71g288g
Annoskoko puolitettuna1127g2031kcal34.7g398.4g35.5g144g
Arvot/100g100g180kcal3.1g35.4g3.1g12.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=340488