Helppo kauraleseleipä

HELPPO KAURALESELEIPÄ

(1 leipä)

Ainekset:

5 dl hiivaleipäjauhoja
2 dl Pirkka Luomu -kauraleseitä
1 tl suolaa
1 ps (11 g) Pirkka kuivahiivaa
3 dl vettä
1 kananmuna

Voiteluun:
1/2 dl vettä
1 rkl siirappia

1. Sekoita puuhaarukalla jauhot, kauraleseet, suola ja kuivahiiva keskenään.

Lämmitä vesi reilusti kädenlämpöiseksi (+42 astetta).

Kaada neste jauhoseokseen ja lisää muna.

Sekoita puuhaarukalla tasaiseksi, löysähköksi taikinaksi.

Peitä kulho leivinliinalla ja anna taikinan kohota noin 1/2 tuntia lämpimässä paikassa.

2. Kaada taikina keoksi pellille leivinpaperin päälle.

Ripottele pinnalle hieman jauhoja ja peitä leivinliinalla.

Anna kohota vielä 1/2 tuntia.

Paista 200 asteessa 30-35 minuuttia uunin alimmalla tasolla.

3. Valmista siirappiseos.

Kiehauta vesi ja sekoita siihen siirappi.

Voitele kuuma leipä siirappiseoksella ja paista vielä noin 5 minuuttia.

Anna leivän jäähtyä ilman liinaa, niin se saa rapean kuoren.

Vinkki! Ripottele siirappiseoksella voidellun leivän päälle Pirkka-salaatti-siemensekoitusta.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 94 grammaa

Katjuska80
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hiivaleipävehnäjauho 220g716kcal26.7g130.6g6.2g12.1g
Kauralese 96g345kcal17.3g43.7g7.4g16.8g
Ruokasuola jodioitu 5.2g0.1kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g8.8g32kcal4g3.5g0.5g0g
Vesi, vesijohtovesi 240g0kcal0g0g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 48g60kcal5.3g0.1g4.3g0g
Vesi, vesijohtovesi 40g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 1599g4819kcal1.6g1184.5g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4512g11946kcal109.8g2724.8g36.8g57.8g
Valittu annoskoko2256g5973kcal54.9g1362.4g18.4g28.9g
Annoskoko puolitettuna1128g2987kcal27.5g681.2g9.2g14.5g
Arvot/100g100g265kcal2.4g60.4g0.8g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=140230