Varhaiskaalisalaatti (safkaa)

Poista varhaiskaalista uloimmat lehdet, halkaise kaali kahtia ja poista kova kanta.

Suikaloi kaali ohueksi ja laita kulhoon odottelemaan.

Salaatinkastike:
1 purkki kermaviiliä
puoli punttia hienoksi hakattua tilliä/ruohospipulia
1 rkl Dijon-sinappia
loraus sitruunanmehua
kaksi keitettyä kananmunaa haarukalla rikki paineltuna
suolaa
mustapippuria

Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja kaada kulhoon kaalin kera.

Sekoittele kastike kaalin kimppuun.

Nauti lisukkeena kalan tai lihan kera taikka ihan sellaisenaan.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 141 grammaa

Ts77
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali1330g281kcal16g45.2g2.7g27.9g
Kermaviili, rasvaa 10-12% 532g704kcal14g17g63.8g0g
Dijonsinappi, Maille, Original40g28kcal1.6g3.2g1.2g1.2g
Ruohosipuli, tuore53g14kcal0.7g2g0.3g0.6g
Mustapippuri 5.3g15kcal0.6g2g0.2g1.4g
Suola, annos 3g2.7g0kcal0g0g0g0g
Kanamuna, kuoreton , annos 55g293g419kcal36.6g0.9g30.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4512g2921kcal139g140.6g196.6g62.2g
Valittu annoskoko2256g1460kcal69.5g70.3g98.3g31.1g
Annoskoko puolitettuna1128g730kcal34.8g35.2g49.2g15.6g
Arvot/100g100g65kcal3.1g3.1g4.4g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=370447