Punajuuri-vuohenjuustokeitto

1.Kuori ja hienonna sipuli, kuullota se ison kattilan pohjalla öljytilkassa.

Lisää kattilaan vesi ja kasvisliemikuutio ja kiehauta.

2.Kuori ja lohko punajuuret pieniksi ja lisää ne kattilaan.

Keitä, kunnes punajuuret tuntuvat pehmeiltä.

Soseuta keitto monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella.

3.Lisää joukkoon vuohenjuusto ja anna sulaa.

Lisää joukkoon myös kerma.

(Jos keitto tuntuu liian tanakalta, lisää vettä tai kermaa.)

4.Kuumenna keitto, mausta mustapippurilla.

Leikkaa basilikalehdet suikaleiksi ja sirottele keiton pinnalle.

Tarjoa heti.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 226 grammaa

Khaleesi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 88g34kcal0.9g6g0.2g2.2g
Vesi63g0kcal0g0g0g0g
Kasvisliemikuutio (Herbamare), annos 11g1.4g4.4kcal0.1g0.3g0.3g0g
Punasipuli, kuorittu, 100g13g3.4kcal0.2g0.6g0g0.2g
Rypsiöljy rainbow0.6g5.6kcal0g0g0.6g0g
Vuohen-valkohomejuusto (Rainbow), annos 50g23g68kcal4.7g0.2g4.7g0g
Maustamaton jogurtti (vähälaktoosinen) (Rainbow), annos 100g25g15kcal1g1.2g0.6g0g
Aurajuusto (Valio), annos 17g6.3g21kcal1.3g0g1.8g0g
Arla apetina tuorejuusto valkosipuli ja yrtit (Arla), annos 20g7.5g15kcal0.6g0.2g1.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana452g331kcal17.6g17g19g4.8g
Valittu annoskoko226g165kcal8.8g8.5g9.5g2.4g
Annoskoko puolitettuna113g83kcal4.4g4.3g4.8g1.2g
Arvot/100g100g73kcal3.9g3.8g4.2g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=310589