Peruna-papusalaatti

Liota ja keitä pavut ja herneet pakkauksen ohjeen mukaan.

(Voi korvata myös säilykepavuilla ja herneillä mutta eivät ole yhtä hyviä.) Itse olen jäänyt koukkuun kuivattuihin papuihin ja herneisiin! Niitä on helppo tehdä vaikka pakkaseen annosrasioihin: yleensä riittää, kun pavut tai herneet laittaa illalla likoamaan, keittää aamulla tunnin verran ja sitten jäähdyttää ja pakastaa, pusseissa ja rasioissa on ohjeet!

Pilko sipuli ja omena, murskaa valkosipuli.

Keitä peruna ja kuutioi se. Paahda seesaminsiemeniä pannulla hieman.

Sekoita kaikki ainekset, lisää joukkoon öljy, etikka, suolaa ja mausteita maun mukaan.

Jätä jääkaappiin tekeytymään vähintään yön yli.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 201 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Papu valkoinen, keitetty 37g40kcal3.2g5.2g0.1g2.6g
Herne 30g21kcal1.5g2.8g0.1g0.9g
Punasipuli, kuorittu, 100g23g6.1kcal0.3g1.1g0g0.4g
Omena, keskikokoinen 200g56g19kcal0.1g4g0.2g1g
Oliiviöljy 7.5g66kcal0g0g7.5g0g
Viinietikka 5.6g1.2kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 1.5g1.6kcal0.1g0.2g0g0g
Seesaminsiemen kuorimaton (Go green), annos 5g9g54kcal1.7g2.2g4.6g1.1g
Peruna, keskikokoinen 60g56g34kcal0.8g7.3g0.1g0.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana453g485kcal15.4g45.6g25.2g13g
Valittu annoskoko226g242kcal7.7g22.8g12.6g6.5g
Annoskoko puolitettuna113g121kcal3.9g11.4g6.3g3.3g
Arvot/100g100g107kcal3.4g10.1g5.6g2.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=85204