Bouillabaisse

1. Halkaise, huuhdo ja hienonna purjo.

Hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet.

Kuori ja suikaloi selleri.

2. Kuullota kasviksia isossa kattilassa miedolla lämmöllä vajaa 10 minuuttia.

Sekoita joukkoon tomaattipyree.

Kaadakattilaan vesi ja lisää mausteet, kuumenna kiehuvaksi.

3. Lisää paloiteltu puna-ahven ja keitä hiljalleen, miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.

Lisää jäiset katkaravut ja valutetut simpukat.

Kiehauta ja nosta pois liedeltä.

Mausta valkoviinillä tai sitruunan mehulla.

Tarjoa keiton kanssa vaaleaa leipää.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 724 grammaa

Vihre
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli 8.1g2.5kcal0.1g0.4g0g0.1g
Vesi, vesijohtovesi 117g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy 0.6g5.5kcal0g0g0.6g0g
Mustapippuri 0.3g0.9kcal0g0.1g0g0.1g
Timjami 1.4g4kcal0.1g0.4g0.1g0.5g
Purjosipuli 12g2.8kcal0.2g0.3g0g0.3g
Valkosipuli 0.9g1kcal0.1g0.2g0g0g
Täysmehu, sitruunatäysmehu, laimentamaton 7g1.5kcal0g0.1g0g0g
Juuriselleri 8.3g2.6kcal0.1g0.4g0g0.3g
Tomaattisose tomaattipyree 6.6g5.1kcal0.3g0.9g0g0.1g
Puna-ahven savustettu 31g35kcal5.3g0g1.6g0g
Katkarapu 18g13kcal2.7g0g0.2g0g
Sinisimpukka vedessä 14g13kcal2.2g0.3g0.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana452g172kcal22.2g6.2g5.6g2.8g
Valittu annoskoko226g86kcal11.1g3.1g2.8g1.4g
Annoskoko puolitettuna113g43kcal5.6g1.6g1.4g0.7g
Arvot/100g100g38kcal4.9g1.4g1.2g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=64203