Täytetyt paprikat (Jemista)

Mukailtu resepti kirjasta Kreetalainen keittokirja (Merja Tuominen-Gialitaki)

4 punaista paprikaa
200 g fetaa
2 (isoa) sipulia
2 porkkanaa
1 nippu persiljaa
1 rkl minttua
2 dl riisiä
1 dl oliiviöljyä
suolaa
2 sitruunan mehu

Irrota paprikoista "lakki" ja puhdista sisus.

Keitä riisi.

Sekoita joukkoon raastettu porkkana, paloiteltu feta, puolet öljystä, hienonnettu sipuli, persilja, minttu ja suola.

Täytä paprikat ja asettele uunivuokaan.

Valele loput öljystä vihannesten päälle ja lisää uunivuokaan muutama kupillinen vettä.

Paista 170-asteisessa uunissa noin 1½ tuntia.

Tarkista välillä, että vuoassa on koko ajan hieman vettä.

Lisää tarvittaessa pieniä määriä.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 363 grammaa

Lilli91
AineksetMääräEnergiaPHRK
Paprika punainen 106g31kcal1g4.8g0.4g2g
Sipuli (kuorittu)31g8.4kcal0.4g1.5g0.1g0.5g
Porkkana, keskikokoinen 65g24g6.6kcal0.1g1.4g0g0.6g
Persilja 0.8g0.2kcal0g0g0g0.1g
Minttu, tuore (-), annos 1g0.2g0.1kcal0g0g0g0g
Riisi tumma 19g66kcal1.3g13.5g0.4g0.8g
Oliiviöljy 14g124kcal0g0g14.1g0g
Fetajuusto Euroshopper (50g)31g64kcal4.7g0.8g4.7g0g
Sitruunamehu, laimentamaton0.8g0.2kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana454g601kcal15g44g39.4g8g
Valittu annoskoko227g301kcal7.5g22g19.7g4g
Annoskoko puolitettuna114g150kcal3.8g11g9.9g2g
Arvot/100g100g132kcal3.3g9.7g8.7g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=390211