Jauhelihasapuska

Ruskista about puoli kiloa naudan paistijauhelihaa pienessä lirauksessa rypsiöljyä, mausta vaikka mustapippurirouheella.

Voipi paistaa ilman öljyäkin, niin aina kevenee.

Veteen kiehumaan pari porkkanaa pienehköinä kuutioina ja pari sipulia samanmoisina paloina.

Perään vaikkapa maustepippureita.

Samaan veteen keskikokoinen kukkakaali suht suurina paloina, korvaa perunan.

Nakkase mukaan yksi kuutio vähärasvaista lihalientä ja jauhelihat.

Kun rehut on suht kypsiä, niin pari pussia keittojuureksia sekaan ja persiljaa + muita yrttejä maun mukaan.

Vesi puuttuu tarvikkeista, koska jokainen saa päättää haluaako soppaa vai tiukempaa patatyyppistä tavaraa.

Itse tykkään, että on vähän tukuisampaa, joten en niin hirveästi vedellä lotraa.

On ruokaisampaakin.

Samaten en annosmäärää tästä syystä laittanut, kun sapuskaa tulee joko enempi tai vähempi veden määrästä riippuen.

Hyvää on, hamp-hamp.

Vaan jostain syystä ohjelma näyttää ihan väkistenkin yhtä annosta...

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1810 grammaa

Cilly
AineksetMääräEnergiaPHRK
Paistijauheliha nauta 5%625g806kcal130g0g31.3g0g
Rypsiöljy 13g111kcal0g0g12.5g0g
Lihaliemikuutio vähärasv.&vähäsuol. Maggi13g34kcal0.4g6.6g0.6g0.1g
Keittojuures, Pirkka500g125kcal5g22.5g1.5g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g163g46kcal1g9.7g0.3g4.1g
Sipuli (kuorittu)125g34kcal1.6g6g0.2g2.1g
Kukkakaali 750g180kcal13.6g16.5g2.2g17.2g
Persilja 75g21kcal1g0.8g0.2g6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4525g2711kcal305.2g124.2g97.6g59g
Valittu annoskoko2263g1356kcal152.6g62.1g48.8g29.5g
Annoskoko puolitettuna1131g678kcal76.3g31.1g24.4g14.8g
Arvot/100g100g60kcal6.7g2.7g2.2g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=72352