Raparperi- tai omenapiirakka

Vatkaa kananmunat (2 isoa tai 3 pientä) ja sokeri, lisää maito, öljy (loraus öljystä muruseokseen), leseet ja jauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu.

Kaada piirakkapohja leivinpaperin päälle uunipellille, tasoita.

Ripottele päälle raparperin palat ( 2 litraa, 1000 g) tai suikaloidut omenat ( 6 kpl, 850 g) ja muruseos: 2 dl neljänviljanhiutaleita, joihin lisään 0,5 dl fariinisokeria tai tavallista sokeria, 3 tl kanelia ja lorauksen öljyä.

Uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Tarjolle vielä vähän lämpimänä - kevyt vaniljajäätelön kanssa.

Reseptistä tulee n. 26 annosta ja yksi annos painaa n. 81 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu 189g238kcal20.8g0.5g17.1g0g
Sokeri 184g747kcal0g183.8g0g0g
Kauranlese (Kungsörnen), annos 7g54g168kcal9.7g22.2g4.3g9.7g
Vehnäjauho, Anni Helena, 1 dl281g1041kcal33.8g208.2g5.9g9.8g
Leivinjauhe 16g29kcal0.8g6.1g0g0.1g
Neljänviljanhiutale 65g214kcal6.6g37.7g2.3g7.5g
Fariinisokeri76g308kcal0g75.7g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g6.5g24kcal0.2g5.2g0.2g0g
Rypsiöljy 97g861kcal0g0g97.4g0g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 216g99kcal6.5g10.4g3.2g0g
Raparperi 1082g364kcal7.5g59.5g1.1g15.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4536g8182kcal171.8g1218.6g263g84.4g
Valittu annoskoko2268g4091kcal85.9g609.3g131.5g42.2g
Annoskoko puolitettuna1134g2046kcal43g304.7g65.8g21.1g
Arvot/100g100g180kcal3.8g26.9g5.8g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=112733