Papusalaatti

Liota ja keitä pavut, huomioi eri papujen erilaiset keittoajat.

ks. esim.

Siirry sivulle! Voit myös vaihtaa kuivapavut 2-3 tölkkiin (n. 500g) säilykepapuja.

Pilko punasipuli, marinoi etikka-sokeriseokessa.

Yhdistä kastikkeen aineksen (öljy, 1-2 limen mehu, raastettu valkosipuli & inkivääri) ja mausta suolalla, pippurilla ja halutessasi yrteillä.

Pilko paprikat (1-2) kulhoon, lisää herneet, maissit, pavut, punasipulit ja kastike.

Sekoita ja laita jääkaappiin maustumaan ainakin tunniksi.

210g kuivattuja papuja painoi n. 520g keitettynä.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 519 grammaa

Idunn
AineksetMääräEnergiaPHRK
Pintopapu, kuivattu (Risenta), annos 100g10g33kcal2.3g5.4g0.2g0g
Mung-papu, gogreen10g35kcal2.5g6.4g0.1g1.7g
Mustasilmäpapu,keittämätön (Risenta), annos 100g10g33kcal2.3g5.3g0.2g0g
Maissi, pakaste (Pirkka), annos 50g29g36kcal0.9g7.6g0.2g0g
Pakasteherneet (Pirkka), annos 200g29g16kcal1.7g1.5g0.3g0g
Punasipuli, kuorittu, 100g33g8.9kcal0.4g1.6g0.1g0.6g
Paprika, punainen44g11kcal0.4g2g0.2g0.9g
Punaviinietikka. (Rajamäen), annos 3g2.9g0.6kcal0g0.2g0g0g
Ruokosokeri1.5g5.9kcal0g1.5g0g0g
Oliiviöljy 4.4g39kcal0g0g4.4g0g
Limemehu, itse puristettu (-), annos 15g6.6g1.6kcal0g0.6g0g0g
Valkosipuli 1.2g1.3kcal0.1g0.2g0g0g
Inkivääri, tuore, silputtu1.2g0.9kcal0g0.2g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 44g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana454g443kcal21.2g65g11.4g6.4g
Valittu annoskoko227g221kcal10.6g32.5g5.7g3.2g
Annoskoko puolitettuna114g111kcal5.3g16.3g2.9g1.6g
Arvot/100g100g97kcal4.7g14.3g2.5g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=422060