Provencelainen bisquekeitto

Silputa iso porkkana, iso sipuli ja iso varsi lehtiselleriä.

Paista kolmea pekonisiivua padassa ja poista liha, kun rasva on sulanut.

Kuullosta sipuli-selleri-porkkanaseosta rasvassa kunnos porkkana on läpikuultavaa.

Lisää joukkoon kahden ison tomaatin silppu, pari teelusikallista raastettua appelsiinin kuorta, ripaus cayannepippuria ja noin 2 ruokalusikallista hummerifondia sekä vaalealihainen kala, äyriäiset ja noin litra vettä sekä myös pari ruokalusikallista pastista eli ranskalaista anisviinaa (jotkut käyttävät myö lorausta valkkaria)
Anna porista (ei kiehua) noin 20 minuuttia.

Soseuta keitto ja viimeisele se noin desillä kuohukermaa.

Pilko keiton päälle pekoni ja ripottele keittoon tilliä.

Nauti patongin kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 606 grammaa

Lessi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g32g6.5kcal0.2g1.2g0.1g0.4g
Sipuli (kuorittu)9g2.5kcal0.1g0.4g0g0.2g
Porkkana, keskikokoinen 65g19g5.2kcal0.1g1.1g0g0.5g
Lehtiselleri 19g2.4kcal0.2g0.2g0g0.2g
Fondi fond du chef (Knorr), annos 25g2.3g2.1kcal0.1g0.1g0.2g0g
Hauki 19g16kcal3.4g0g0.2g0g
Katkarapu 19g13kcal2.7g0g0.2g0g
Vesi94g0kcal0g0g0g0g
Viina, Koskenkorva, konjakki, viski -paukku (annos 40ml)2.8g6kcal0g0g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl9g32kcal0.2g0.3g3.3g0g
Pekoni rasvainen 2.8g11kcal0.3g0g1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana454g191kcal14.6g6.6g10g2.6g
Valittu annoskoko227g96kcal7.3g3.3g5g1.3g
Annoskoko puolitettuna114g48kcal3.7g1.7g2.5g0.7g
Arvot/100g100g42kcal3.2g1.5g2.2g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=407000