Jamien karpimpi suklaakakku

4 tl hermesetas makeutusainetta nesteenä (tai 200g sokeria)
200 g voita
150 g mantelijauhetta
4 rkl vehnäleseitä
2 tl psylliumia
2 tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta
2 rkl kahvijuomaa

Täyte
1 dl kermaa + 1 dl kermaa/creme fraichea
½ tl vanilliinisokeria
100g mansikoita/raparperiä/jotain)

Suklaakastike
100 g tummaa suklaata (81% Lidlistä)
100 g voita
1 dl kermaa

Vaahdota makeutusaine, rasva ja munat, lisää yhteen sekoitetut kuivat aineet, sekoita joukkoon vielä kahvi.

Kaada taikina hyvin voideltuun pitkulaiseen kakkuvuokaan (pienehkö pyöreäkin käy hyvin).

Paista 225C noin 15-20 min (ole tarkkana ettei kärähdä!)

Jaa jäähtynyt kakku pituussuunnassa 2 osaan, väliin mansikoita ja vaahdotettu kerma, johon on lisätty vanilliinisokeri.

Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa, sekoita voi pienissä erissä suklaaseen, lisää lopuksi kerma.

Sekoittele hetken, suklaaseos paksuuntuu jäähtyessään.

Kaada kakun päälle ja nakkaa kylmään odottelemaan tarjoilua.

alkuperäinen ohje @ karppaus.

Info

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 130 grammaa

Tekno
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hermesetas -neste4.4g0kcal0g0g0g0g
Voi 66g478kcal0.8g0.3g53.5g0g
Manteli 33g203kcal7.9g2.2g17.8g2.4g
Vehnälese 2.6g6kcal0.4g0.4g0.1g1g
Psylliumkuitu, annos 6g2.2g1.1kcal0g0g0g1.8g
Kaakaojauhe sokeroitu 2.6g11kcal0.1g2g0.3g0g
Kahvijuoma, keskiarvo 6.6g0.2kcal0g0g0g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 66g217kcal1.3g2g23g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka0.5g2.2kcal0g0.5g0g0g
Tumma suklaa 81% (Lidl), annos 13g22g113kcal2.2g5g9.4g0g
Raparperi 22g7.4kcal0.2g1.2g0g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana454g2078kcal25.8g27.2g208.2g11g
Valittu annoskoko227g1039kcal12.9g13.6g104.1g5.5g
Annoskoko puolitettuna114g520kcal6.5g6.8g52.1g2.8g
Arvot/100g100g457kcal5.7g6g45.8g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=196905