Perinteinen hernekeitto

Laita herneet likoamaan edellisenä iltana kattilaan, noin pariin litraan vettä.

Keitä hernekeitto liotusveteen, mutta lisää vielä yksi litra vettä.

Pilko sipuli, porkkana ja kinkku pienemmiksi ja lisää keiton joukkoon.

Mausta suolalla, pippurilla ja halutessasi meiramilla.

Anna hautua hiljaksiin 3-4 tuntia.

Tarkista lopuksi vielä suola.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 364 grammaa

Sannamaria88
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 156g0kcal0g0g0g0g
Herne kuivattu 26g79kcal4.7g12.6g0.3g2.8g
Sipuli (kuorittu)12g3.1kcal0.1g0.5g0g0.2g
Porkkana, keskikokoinen 65g9g2.6kcal0.1g0.6g0g0.2g
Ylikypsä kinkku, 200g (Vataja), annos 15g25g23kcal4.3g0g0.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana455g215kcal18.4g27.4g1.8g6.4g
Valittu annoskoko228g107kcal9.2g13.7g0.9g3.2g
Annoskoko puolitettuna114g54kcal4.6g6.9g0.5g1.6g
Arvot/100g100g47kcal4g6g0.4g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=275373