Timon lohikeitto

Kuori ja hienonna sipuli.

Halkaise purjo, huuhtele hyvin ja leikkaa viipaleiksi.

Pese, kuori ja paloittele perunat ja porkkanat.

Sulata kattilan pohjalla voi ja lisää joukkoon juurekset, sipuli ja purjo.

Kääntele juureksia muutama minuutti.

Ripottele joukkoon jauhot ja sekoita.

Kaada joukkoon kiehuva vesi ja kalaliemikuutiot sekä maustepippurit (8 kpl).

Keitä juureksia, kunnes ne ovat lähes kypsiä.

Poista lohifileestä nahka ja ruodot..

Leikkaa kala reiluiksi kuutioiksi.

Lisää kattilaan kuohukerma ja paloiteltu lohi.

Anna kiehua, kunnes kala on kypsä (n. 5 min) . Lisää päälle hienonnettua tilliä.

Tarjoa ruisleivän kera.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 364 grammaa

Peetee1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi104g0kcal0g0g0g0g
Sipuli 5.7g1.7kcal0.1g0.3g0g0.1g
Porkkana, keskikokoinen 65g19g5.2kcal0.1g1.1g0g0.5g
Peruna, vanha, kuorittu 21g16kcal0.4g3.2g0g0.2g
Kevätsipuli 100g (Kotimainen), annos 100g10g2.8kcal0.1g0.5g0g0.2g
Lohifilee 42g81kcal7.8g0g5.6g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 21g69kcal0.4g0.6g7.3g0g
Kalaliemikuutio 2.3g7kcal0.2g0.8g0.3g0g
Voi 2.9g21kcal0g0g2.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana455g407kcal18.2g13g31.2g2g
Valittu annoskoko227g204kcal9.1g6.5g15.6g1g
Annoskoko puolitettuna114g102kcal4.6g3.3g7.8g0.5g
Arvot/100g100g90kcal4g2.9g6.9g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=423811