Pyrytuulian VappuRahkapiirakka

5 dl rasvatonta maitoa
2 pussia kuivahiivaa
2 tl ruususuolaa
1,5 dl intiaanisokeria
1,5 rkl kardemummaa
6 dl vehnäjauhoja
6 dl täysjyvävehnäjauhoja
150 g voita

Maito lämmitetään + 42 C ja siihen lisätään sokeri, suola ja kardemumma.

Kuivahiiva sekoitetaan 7dl jauhoja ja lisätään maitoon ja vatkataan kunnes saa sitkoa.

Loput jauhot lisätään vähitellen ja viimeiseksi voi.

Täyte:
500 g maitorahkaa
2 dl rasvatonta maitoa
2 munaa
1,5 dl intiaanisokeria
2 tl vanilliinisokeria tai vaniljauutetta
2 sitruunan mehu ja kuori
3 dl rusinoita

Reseptistä tulee n. 50 annosta ja yksi annos painaa n. 65 grammaa

Pyrytuulia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen35g12kcal1.2g1.7g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g1.5g0kcal0g0g0g0g
Intiaanisokeri (Bolivia), annos 10g21g74kcal0.4g18.8g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g1.6g4.9kcal0.2g0.9g0.1g0.4g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g21g65kcal3.6g11.4g0.6g2.7g
Vehnäjauho, sunnuntai27g96kcal3.3g19.5g0.6g0.8g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g42g131kcal7.2g22.8g1.2g5.5g
Voi, normaalisuolainen (Valio)11g76kcal0.1g0.1g8.4g0g
Maitorahka, pehmeä rasvaton 0,3% (Valio), annos 250g35g21kcal3.5g1.5g0.1g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen14g4.6kcal0.5g0.7g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu10g12kcal1.1g0g0.9g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka0.7g2.8kcal0g0.7g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton0.4g0.1kcal0g0g0g0g
Mantelirouhe, 1 rkl7g41kcal1.5g0.4g3.5g0.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana455g1079kcal45.2g157g30.8g20.4g
Valittu annoskoko227g539kcal22.6g78.5g15.4g10.2g
Annoskoko puolitettuna114g270kcal11.3g39.3g7.7g5.1g
Arvot/100g100g237kcal9.9g34.5g6.8g4.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=460183