Kevyt suklaa-vadelmatäytekakku

Pohja:
6 munaa
150g fariinisokeria
60g maissijauhoja
40g kaakaojauhetta
60g vehnäjauhoja

1. erottele keltuaiset ja valkuaiset ja siivilöi erilliseen kulhoon jauhot ja kaakaojauhe
2. vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi
3. lisää sokeri valkuaisiin vatkaten kunnes syntyy kuohkea marenkiseos
4. lisää keltuaiset
5. lisää jauhoseos
6. levitä kolmeksi kakkuvuoan kokoiseksi ympyräksi kolmelle leivinpaperiarkille
6. paista pohjat yksi kerrallaan 200 asteessa noin 6-8min; kumoa sokeroidulle leivinpaperille jäähtymään ja irrota paiston aikana alla ollut leivinpaperiarkki vetämällä.

Täyte:
3 pss pakastevadelmia puoliksi sulaneina
3 prk Danone vaniljarahkaa (á 180 g)
2 prk maitorahkaa
(3 rkl vaniljasokeria)

Voit sekoittaa kaikki aineet keskenään, tai levittää ensin rahkaseoksen kostutetulle kakkupohjalle ja sitten vadelmat päälle.

Kostutukseen käy esimerkiksi vadelmamehu.

Kostutukseen kannattaa varata runsaasti nestettä, sillä itse kakkupohja on vähärasvaisuudessaan melko kuiva.

Päällystykseen ja pursotukseen:
2 prk Flora vispi 20%
1 prk maitorahkaa
4 rkl makeutusjauhetta (tai sokeria)

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 3030 grammaa

Maryp
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 248g353kcal30.9g0.7g25.4g0g
Fariinisokeri (Dan sukker), annos 15g113g439kcal0.2g109.1g0g0g
Maizena maissitärkkelys45g158kcal0.4g39.2g0g0g
Kaakaojauhe, sokeroimaton 30g111kcal5.5g3.3g6.5g9.1g
Vehnäjauho puolikarkea 45g154kcal4.6g31.5g0.5g1.6g
Vadelma 450g185kcal4.5g18.4g3.6g16.6g
Danio, vaniljarahka (Danone), annos 100g405g506kcal20.7g68g16.6g0g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki563g315kcal47.8g28.1g1.1g0g
Vispikerma Flora 20%375g825kcal11.2g18.7g75g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4545g6092kcal251.6g634g257.4g54.6g
Valittu annoskoko2273g3046kcal125.8g317g128.7g27.3g
Annoskoko puolitettuna1136g1523kcal62.9g158.5g64.4g13.7g
Arvot/100g100g134kcal5.5g13.9g5.7g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=276618