Grahamsämpyläsolmut

Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen.

Lisää suola, siirappi ja grahamjauhot.

Anna turvota noin 5 min. alusta taikina erikoisvehnäjauhoilla, lisää alustuksen loppupuolella rasva.

Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi peitettynä lämpimässä paikassa.

Leivo kohonneesta taikinasta sormen paksuisia tankoja (pituus n. 25 cm) ja tee niistä löysiä solmuja.

Kohota solmut hyvin peitettyinä.

Voitele maidolla ja koristele halutessasi unikonsiemenillä.

Paista 225 asteisen uunin keskitasolla 10-15 min.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 73 grammaa

Iiv86
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi63g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 6.3g4.7kcal0.8g0.1g0g0.4g
Suola, annos 3g1.3g0kcal0g0g0g0g
Siirappi, tumma1.9g6kcal0g1.4g0g0g
Graham täysjyvävehnäjauho, Myllyn Paras (1dl=65g)50g160kcal6.9g29g1.6g6.3g
Erikoisvehnäjauho (Myllyn paras), annos 30g100g350kcal12.7g69.5g2g3.3g
Voi, 1 tl, 5 g6.3g46kcal0.1g0.1g5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana457g1133kcal41g200.2g17.2g20g
Valittu annoskoko228g566kcal20.5g100.1g8.6g10g
Annoskoko puolitettuna114g283kcal10.3g50.1g4.3g5g
Arvot/100g100g248kcal9g43.8g3.8g4.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=143577