Kukkakaalicurry-keitto

Leikkaa kukkakaalu nupuiksi ja laita nuput uunivuokaan.

Lorottele kukkakaalien päälle hieman oliiviöljyä ja pörittele nuppuja niin, että kaikki ovat kevyesti öljyn peitossa.

Lohko sipuli ja puoluta valkosipulin kynnet ja laita ne folionyyttiin.

Paahda kukkakaaleja ja sipulinyyttiä 175 asteisessa uunissa n. 45min.

Pilko perunat ja laita ne kattilaan sipulien ja kukkakaalien kanssa kaada päälle kasvisliemi.

Keittele miedolla lämmöllä n. puoli tuntia.

Kun vihannekset ovat pehemeitä soseuta keitto.

Lisää creme fraiche ja survaise sekin joukkoon sauvasekoittimella.

Mausta curryllä ja chilillä oman maun mukaan.

Anna kiton seistä vartin verran ennen syömistä.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 305 grammaa

Tuul1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Creme Fraiche, Ingman, 5%3g2.4kcal0.1g0.2g0.1g0g
Kasvisliemikuutio (ES) 1 klp=11g1.6g4.6kcal0.2g0.1g0.4g0g
Valkosipuli 1.6g1.8kcal0.1g0.3g0g0g
Sipuli (kuorittu)17g4.4kcal0.2g0.8g0g0.3g
Kukkakaali63g12kcal1.1g1.4g0.1g1.4g
Vesi112g0kcal0g0g0g0g
OliiviÖljy ( kylmäpuristettu Golden Star )0.7g6.7kcal0g0g0.7g0g
Peruna, keskikokoinen 60g30g18kcal0.4g3.9g0g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana457g100kcal4.2g13.4g2.6g4g
Valittu annoskoko229g50kcal2.1g6.7g1.3g2g
Annoskoko puolitettuna114g25kcal1.1g3.4g0.7g1g
Arvot/100g100g22kcal0.9g2.9g0.6g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=100525