Pikamajoneesi

Laita korkeaan kapeaan astiaan öljy, muna, sinappi, etikka, sitruunamehu ja suola.

Laita sauvasekoitin astian pohjaan ja käynnistä se. Surauta pari kertaa kunnes majoneesi sakenee sopivasti.

Mausta halutessasi valkosipulilla, chilillä, yrteillä tai currylla.

Säilyy jääkaapissa noin vuorokauden verran.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 228 grammaa

Rusinalintu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rypsiöljy 1350g11938kcal0g0g1350g0g
Kananmuna Luomu (Pirkka), annos 58g580g754kcal76g1.7g48.1g0g
Sinappi, Dijon, 1 tl100g141kcal4.7g9.2g9.5g0g
Sitruunamehu, laimentamaton100g21kcal0.3g1.6g0g0.1g
Valkoviinietikka (Rajamäen)100g20kcal0g6.5g0g0g
Ruokasuola jodioitu 50g1.3kcal0.3g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4560g25751kcal162.6g38g2815.2g0.2g
Valittu annoskoko2280g12876kcal81.3g19g1407.6g0.1g
Annoskoko puolitettuna1140g6438kcal40.7g9.5g703.8g0.1g
Arvot/100g100g565kcal3.6g0.8g61.7g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=384485