Marokkolainen linssipata

Kuori ja pilko porkkanat ja sipulit.

Mikäli jätät palat isoksi, porkkanat voi pikaisesti kiehauttaa, jotta ehtivät kypsyä.

Viipaloi valkosipulinkynnet ja chili.

Kuumenna öljy uuninkestävässä padassa, kuullota kasviksia öljyssä muutaman minuutin ajan.

Lisää kardemumma, chilikastike, tomaattimurska ja vesi.

Mausta suolalla.

Anna kiehua muutaman minuutin, lisää kikherneet.

Voit laittaa linssit jo tässä vaiheessa, mutta ne voi mennä muusiksi.

kts pakkauksen kyljestä niiden keitto-ohje, voit lisätä ne kypsennysvaiheessa myöhemminkin.

Itse olen lisännyt mukaan myös ½ tl korianteria ja inkivääriä.

Tarjolle mielellään mukaan 1tl - 1 rkl ranskankermaa ja tuoretta korianteria.

Sopii kalan ja lihan kanssa tai kasvissyöjälle sellaisenaan.

Annosmäärä on vain arvio, riippuu siitä syökö tämän pääruokana vai lisukkeena.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 190 grammaa

Tuya
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana 390g128kcal2.4g21.7g0.8g9.9g
Sipuli (kuorittu)120g32kcal1.6g5.8g0.2g2g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g19g20kcal1.5g3.1g0.1g0.4g
Chili paprika punainen27g11kcal0.5g2.4g0g0g
Oliiviöljy 32g286kcal0g0g32.4g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g6g19kcal0.7g3.6g0.4g1.7g
Chilikastike original, Felix36g32kcal0.6g5.4g0g0g
Tomaattimurska, 1 prk480g129kcal2.9g25.4g1g6.7g
Linssi, punainen, Go Green240g780kcal57.6g117.6g2.4g28.8g
Vesi600g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g12g0kcal0g0g0g0g
Kikherne suolattomassa vedessä, kahviherne 318g423kcal26.8g56g6.4g15.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4560g3718kcal189.2g482g87.4g130.8g
Valittu annoskoko2280g1859kcal94.6g241g43.7g65.4g
Annoskoko puolitettuna1140g930kcal47.3g120.5g21.9g32.7g
Arvot/100g100g82kcal4.1g10.6g1.9g2.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=254822