PaukkuMaissin kevytjäädyke

Vatkaa neljän munan valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Sekoita muut aineet keskenään toisessa kulhossa ja soseuta esimerkiksi sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi.

Sekoita joukkoon munanvalkuaisvaahto ja makeuta esimerkiksi stevialla tai muulla makeutusaineella.

Kaada massa kannelliseen astiaan tai peitä kelmulla ja laita pakastimeen pariksi tunniksi (voi olla pidempäänkin).

Sekoittele massaa aluksi vartin välein (2-4 kertaa riippuen astian koosta), jottei se jähmety köntiksi, vaan saa mukavan sorbettimaisen rakenteen.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 95 grammaa

Paukkumaissi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 263g111kcal25.8g1.1g0.3g0g
A+ luonnonjogurtti rasvaton 0% (Valio), annos 200g411g165kcal18.5g22.6g0.4g4.1g
Maitorahka,maustamaton, rasvaton (Rainbow), annos 250g502g351kcal60.2g20.1g2.5g0g
Puolukka, pakaste (Pakkasmarja), annos 100g401g157kcal1.6g27.3g2g10.4g
Vadelma, pakaste, pirkka, 0,5 pss301g103kcal3g12.3g2.4g11.1g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen401g133kcal13.2g19.7g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4560g2038kcal244.6g206.2g15.2g51.2g
Valittu annoskoko2280g1019kcal122.3g103.1g7.6g25.6g
Annoskoko puolitettuna1140g510kcal61.2g51.6g3.8g12.8g
Arvot/100g100g45kcal5.4g4.5g0.3g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=359209