Omenapiirakka

Pohja: sekoita ensin voi ja sokeri, sitten jauhot ja leivinjauhe.

Taputtele vuoan pohjalle, saa jäädä murumaiseksi.

Täyte: pilko omenat, laita pohjan päälle.

Ripottele kanelia päälle.

Sekoita kulhossa maitorahka ja kerma, kaada päällimmäiseksi.

Paista 175 asteessa 45-60 minuuttia, jos omenia on vähemmän, lyhyempikin aika riittää.

Eli ota pois uunista kun piirakka tuoksuu kypsältä.

:) Piirakan kaveriksi sopii esim vaniljakastike.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 262 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Omena, keskikokoinen 200g78g27kcal0.2g5.5g0.2g1.4g
Voi (perinteinen meijerivoi)22g160kcal0g0g17.7g0g
Sokeri29g118kcal0g29.1g0g0g
Vehnäjauho, pouta, 1 dl = 65g34g121kcal4.4g23.5g0.7g1.2g
Leivinjauhe 0.7g1.3kcal0g0.3g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl29g99kcal0.6g0.9g10.2g0g
Maitorahka, maustamaton 0,3% (Valio) 250 g36g24kcal4g1.5g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana458g1098kcal18.4g121.6g57.8g5.2g
Valittu annoskoko229g549kcal9.2g60.8g28.9g2.6g
Annoskoko puolitettuna115g275kcal4.6g30.4g14.5g1.3g
Arvot/100g100g240kcal4g26.5g12.6g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=84574