Kasvissosekeitto ala Tuula

Pese, kuori ja palaittele palsternakat, perunat, porkkanat ja selleri.

Kuori ja hienonna sipuli.

Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää kasvikset.

Mausta suolalla ja pippurilla.

Anna kiehua n. ½ tuntia, kunnes kasvikset ovat pehmeitä.

Soseuta keitto sauvasekoittimella.

Lisää juusto ja kuumenna, älä keitä.

Ohenna keitto maidolla tai vedellä.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 459 grammaa

Eweliza
AineksetMääräEnergiaPHRK
Palsternakka 25g16kcal0.1g2.9g0.1g1.1g
Peruna, vanha, kuorittu 28g21kcal0.5g4.4g0.1g0.3g
Porkkana 16g5.1kcal0.1g0.9g0g0.4g
Juuriselleri 13g3.9kcal0.2g0.6g0g0.4g
Sipuli 11g3.2kcal0.1g0.5g0g0.2g
Vesi, vesijohtovesi 94g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.2g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri, annos 1g0.1g0.1kcal0g0g0g0g
Tuorejuusto savuporo rasvaa 20g creme bonjour (Creme bonjour), annos 200g13g33kcal0.4g0.6g3.4g0.1g
Piparjuuri, annos 10g16g5.8kcal0.7g1.7g0g1.2g
Ruokakerma mustapekka (Valio), annos 250g16g19kcal0.4g0.7g1.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana459g213kcal5g24.6g10.4g7.4g
Valittu annoskoko230g107kcal2.5g12.3g5.2g3.7g
Annoskoko puolitettuna115g53kcal1.3g6.2g2.6g1.9g
Arvot/100g100g46kcal1.1g5.4g2.3g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=331767