Rapukeitto

3-4 annosta

Valmistusaineet
1 pussi (180 g) katkarapuja
1 punainen paprika
1-2 punaista chiliä
1 rasia (200 g) Valio Viola rapu tuorejuustoa
1 prk (2,5 dl) Flora kevyt & paksu ruokakermaa
1/2 rkl juoksevaa hunajaa
1/2 tl suolaa
rouhittua mustapippuria
1 1/2 rkl sitruunamehua
1 dl kivennäisvettä
purjoa

Koristeluun
katkarapuja
purjoa tai kesäsipulia

Valuta sulatetut katkaravut lävikössä.

Paloittele paprika.

Halkaise chili(t).

Poista siemenet.

Laita tuorejuusto, ruokakerma, paprika, chili, hunaja, suola ja mustapippuri kattilaan.

Soseuta kylmät ainekset sauvasekoittimella.

Kuumenna keitto.

Mausta sitruunamehulla.

Tarkista maku.

Jos kaipaat vielä lisää tulisuutta, lisää ripaus cayannepippuria.

Lisää kivennäisvesi, valutetut katkaravut ja ohuiksi renkaiksi leikattu purjo keittoon.

Kuumenna, älä enää keitä.

Koristele katkaravuilla, purjolla tai kesäsipulilla.

Tarjoa patongin kanssa.

VINKKI

Chilien tulisuus vaihtelee huomattavasti.

Tarkista chilin vahvuus ennen soseuttamista ja valmista keitto tulisuudeltaan omaa makumaailmaasi vastaavaksi.

Chilin voit halutessasi jättää myös kokonaan pois.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 382 grammaa

Eleventhstki
AineksetMääräEnergiaPHRK
Katkaravut360g360kcal82.8g0g3.2g0g
Rapu tuorejuusto viola (Valio), annos 25g400g1040kcal25.2g14.8g100g0g
Kevyt ja paksu 4%, ruokakerma (Flora)500g275kcal95g20g20g3g
Sitruunamehu (Limmi)45g11kcal0.1g0.8g0g0g
Saskia/vähänatrium kivennäisvesi/1.5L200g0kcal0g0g0g0g
Paprika, punainen560g144kcal5g25.8g2.2g11.2g
Chili paprika punainen30g12kcal0.6g2.7g0g0g
Purjosipuli 180g41kcal3.3g4.3g0.4g3.8g
Juokseva hunaja 250g15g48kcal0.1g11.7g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4580g3862kcal424.2g160.2g251.6g36g
Valittu annoskoko2290g1931kcal212.1g80.1g125.8g18g
Annoskoko puolitettuna1145g966kcal106.1g40.1g62.9g9g
Arvot/100g100g84kcal9.3g3.5g5.5g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=408809