Parsasalaatti (Kevennys)

Ainekset:

1 pnt Vihreä parsa
1 pnt Valkea parsa
1 ras Miniluumutomaatti
1 kpl Punasipuli
0,1 l Punaviinietikka
3 rkl Hunaja
1 pnt Ruohosipuli

Rypsiöljyä
Suolaa ja Mustapippuria maustamiseen

Ohje:

Kuori ja leikkaa punasipulit suikaleiksi.

Ota kattila, laita etikka ja hunaja kattilaan, kiehauta ja lisää leikatut punasipulit kattilaan ja anna hautua, kunnes sipulit ovat läpikuultavan punaisia.

Huuhtele tomaatit, asettele uunipellille ja paahda uunissa 175 asteessa noin 8 minuuttia.

Kuori ja poista kannat parsoista, keitä noin 3-5 minuuttia paksuudesta riippuen.

Jäähdytä kylmässä valuvassa vedessä.

Pilko parsat ja siivilöi sipulit.

Leikkaa ruohosipulit pieniksi, yhdistä raaka-aineet ja sekoita.

Mausta ja asettele lautaselle.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 382 grammaa

Kevennys
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hunaja 90g297kcal0.4g72.7g0g0g
Suola, annos 3g4.5g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 3g8.4kcal0.3g1.1g0.1g0.8g
Tankoparsa, vihreä750g90kcal9.7g9g1.5g26.2g
Parsa 750g116kcal9.6g9g1.5g11.2g
Punasipuli, kuorittu, 100g150g41kcal1.9g7.2g0.3g2.5g
Miniluumutomaatti, annos 250g375g75kcal2.3g12.4g1.1g0g
Punaviinietikka. (Rajamäen), annos 3g4.5g0.9kcal0g0.3g0g0g
Rypsiöljy 15g133kcal0g0g15g0g
Ruohosipuli, tuore150g41kcal2.1g5.7g0.9g1.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4584g1603kcal52.6g234.8g40.8g84.6g
Valittu annoskoko2292g801kcal26.3g117.4g20.4g42.3g
Annoskoko puolitettuna1146g401kcal13.2g58.7g10.2g21.2g
Arvot/100g100g35kcal1.1g5.1g0.9g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=296346