Rahkasämpylä

Hiiva murskataan kulhoon.

Maito ja voi sekoitetaan ja lämmitetään kädenlämpöiseksi.

Hiiva liuotetaan nesteeseen.

Kuivat aineet sekoitetaan ja vaivataan hyvin, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista.

Kohotetaan 20 min. liinan alla lämpimässä.

Leivotaan pieniä sämpylöitä (25kpl) ja paistetaan 250 asteessa n. 10 min.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 41 grammaa

Jrutila
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 56g403kcal0.7g0.2g45.2g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen667g220kcal22g32.7g0g0g
Vehnäjauho, sunnuntai1012g3541kcal121.4g718.4g21.2g30.4g
Hiiva, 50g111g68kcal14.6g1.2g0.4g0g
Rahkavalmiste (Ehrmann), annos 100g222g129kcal20g11.1g0.4g0g
Suola, annos 3g5.6g0kcal0g0g0g0g
Sydänystävä vehnälese, 1 rkl [annos 5 g]222g311kcal31.1g31.1g7.6g106.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4592g9346kcal419.6g1589.4g149.6g274.2g
Valittu annoskoko2296g4673kcal209.8g794.7g74.8g137.1g
Annoskoko puolitettuna1148g2336kcal104.9g397.4g37.4g68.6g
Arvot/100g100g204kcal9.1g34.6g3.3g6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=92427