Heidin Saaristolaisleipä

Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi ja sekoita siihen hiiva, siirappi ja suola.

Lisää joukkoon jauhot ja sekoita.

Kaada taikina vuokaleipävuokiin 2 x 30cm vuokaan ja anna kohota 2h.

Paista 160-170 astetta 1,5 - 2h.

Jos alkaa tummumaan päältä laita leivinpaperi päälle.

Säilyy hyvin jääkaapissa jopa viikon.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 2948 grammaa

Pelthe10
AineksetMääräEnergiaPHRK
Piimä, rasvaton (Valio)7.8g2.5kcal0.3g0.4g0g0g
Suola, annos 3g0.2g0kcal0g0g0g0g
Siirappi, tumma2.3g7.5kcal0g1.7g0g0g
Hiiva 0.6g0.4kcal0.1g0g0g0g
Vehnäjauho, sunnuntai5.1g18kcal0.6g3.6g0.1g0.2g
Kaljamallas, Tuoppi, 1dl=80g (rouhittu ruismallas)2.3g8.9kcal0.3g1.8g0.1g0.3g
Vehnälese Sydänystävä 5tl 5g2.3g3.3kcal0.3g0.3g0.1g1.1g
Ruisjauho (Myllynparas), annos 60g2.3g7.1kcal0.2g1.4g0g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana46g95kcal3.6g18.4g0.6g3.8g
Valittu annoskoko23g48kcal1.8g9.2g0.3g1.9g
Annoskoko puolitettuna12g24kcal0.9g4.6g0.2g1g
Arvot/100g100g207kcal7.9g40.2g1.3g8.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=105153