Meksikolainen salaatti

Valmista marinadi.

Kuori ja hienonna sipuli.

Sekoita yhteen sipulisilppu, salsakastike, limettimehu ja salsakastike.

Ota puolet marinadista sivuun.

Laita lihasuikaleet marinadiin, peitä kulho kelumlla ja nosta kylmään maustumaan vähintää puoleksi tunniksi.

Säädä uuni 200 asteeseen.

Voitele 4 pientä uunivuokaa öljyllä.

Voitele tortillojen toiset puolet ja ripottele chilijauhetta öljytylle pinnalle.

Painele tortillat vuokiin öljyämätön puoli vuokaa vasten ja paista uunissa 10 minuuttia ja anna jäähtyä hyvin.

Nosta lihasuikaleet marinadissa ja ruskista nopeasti öljytyssä paistinpannussa.

Säädä liesi keskilämmölle, lisää pannulle loppu marinadi; hauduta 5 minuuttia.

Maista ja lisää suolaa tarvittaessa.

Ja salaattisuihkaleet ja liha tortillakuoriin, ripottele päälle tomaattikuttioita ja juustoraastetta.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 328 grammaa

Jarimatti
AineksetMääräEnergiaPHRK
Naudanliha keskiarvo 7.9g12kcal1.5g0g0.7g0g
Tortilla (Santa Maria) 4 kpl2.6g7.9kcal0.2g1.4g0.1g0.1g
Öljyt, rypsiöljy, kylmäpuristettu (Golden Star), 13.5 g, 1 rkl0.2g2.1kcal0g0g0.2g0g
Jäävuorisalaatti, rapea1.8g0.2kcal0g0g0g0g
Tomaatti 4.4g1kcal0g0.2g0g0.1g
Juustoraaste emmental punaleima2.6g10kcal0.8g0g0.8g0g
Sipuli (kuorittu)0.9g0.2kcal0g0g0g0g
Salsakastike medium, thick`n´ chunky (Oldelpaso), annos 100g1.8g0.7kcal0g0.2g0g0g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore0.9g0.2kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana46g69kcal5g3.8g3.6g0.4g
Valittu annoskoko23g35kcal2.5g1.9g1.8g0.2g
Annoskoko puolitettuna12g17kcal1.3g1g0.9g0.1g
Arvot/100g100g150kcal10.8g8.2g7.8g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=394760