Valkosuklaa-limekakku

Leikkaa leivinpaperista irtopohjavuokaan (halk. 22-24 cm) pohjan kokoinen pala.

Sekoista pieneksi rouheeksi murskatut keksit ja voisula.

Painele muruseos kevyesti vuoan pohjalle leivinpaperin päälle.

Liuota liivatelehtiä (4 kpl) runsaassa kylmässä vedessä 5-10 min. Vaahdota kerma.

Mausta sokerilla ja lisää joukkoon maustettu rahka.

Liuota puristetut liivatelehdet kiehuvaan veteen.

Kaada seos täytteeseen ohuena nauhana hyvin sekoittaen.

Kääda täyte muroseoksen päälle.

Tasoita.

Hyydytä kakkua jääkaapissa vähintään 5 tuntia.

Irrota kakku tarjolle.

Koristele valkosuklaa lastuilla ja sitruunamelissan tai mintun lehdillä.

Laita koristelut erikseen kalorilaskuriin.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 74 grammaa

Foppa67
AineksetMääräEnergiaPHRK
Digestive täysjyvävehnäkeksi3.9g18kcal0.3g2.3g0.8g0.1g
Voi 2g14kcal0g0g1.6g0g
Kuohukerma,valio,2dl5.2g18kcal0.1g0.2g1.8g0g
Maustettu rahka valkosuklaa-lime (Valio), annos 200g10g18kcal0.8g1.7g0.9g0g
Sokeri 0.6g2.5kcal0g0.6g0g0g
Vesi0.8g0kcal0g0g0g0g
Liivate 0.2g0.7kcal0.2g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana46g141kcal2.8g9.6g10.2g0.2g
Valittu annoskoko23g70kcal1.4g4.8g5.1g0.1g
Annoskoko puolitettuna12g35kcal0.7g2.4g2.6g0.1g
Arvot/100g100g305kcal6.1g20.8g22.1g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=423626