Mansikkatorttu

1. Vaahdota munat ja sokeri.

2. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään ja siivilöi ne vaahdon sekaan.

3. Paista korppujauhotetussa piirakkavuoassa 10-15 min. 200 C:ssa.

Anna jäähtyä.

4. Vaahdota kermavaahto ja sekoita täyteaineet keskenään.

5. Levitä täyte pohjan päälle ja koristele mansikoilla.

Jos tortun laittaa kylmään muutamasi tunniksi ennen tarjoilua, täyte kiinteytyy.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 106 grammaa

Helikello
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 3g4.3kcal0.4g0g0.3g0g
Sokeri 1.6g6.3kcal0g1.6g0g0g
Vehnäjauho, sunnuntai1.2g4.2kcal0.1g0.8g0g0g
Leivinjauhe 0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Kermaviili, rasvaa 10-12% 3.7g4.8kcal0.1g0.1g0.4g0g
Kuohukerma,valio,2dl3.7g13kcal0.1g0.1g1.3g0g
Sokeri 0.7g2.7kcal0g0.7g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.2g0.7kcal0g0.2g0g0g
Mansikka 9g4.3kcal0g0.8g0g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana47g80kcal1.4g8.6g4g0.4g
Valittu annoskoko23g40kcal0.7g4.3g2g0.2g
Annoskoko puolitettuna12g20kcal0.4g2.2g1g0.1g
Arvot/100g100g171kcal3g18.4g8.5g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=431709