Välimeren broilervuoka

Leikkaa koivet isolla terävällä veitsellä kahteen osaan nivelen kohdalta.

Kuori ja viipaloi perunat.

Aseta perunat öljyttyyn uunivuokaan.

Lisää joukkoon pestyt tomaatit kokonaisina, murskattu valkosipulinkynsi ja oliivit.

Mausta Provencale-yrttiseoksella ja suolalla.

Nosta vuoan päälle broilerit ja valuta päälle oliiviöljyä.

Anna vuoan kypsyä 200-asteisessa uunissa noin tunti.

Ohje on Yhteishyvä Ruokamaailma- lehdestä.

Oliiviöljyn määrää voi huoletta vähentää, kun broilerista valuu rasvaa kuitenkin perunoille.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 429 grammaa

Lissuliini
AineksetMääräEnergiaPHRK
Broilerin koipireisi (Atria)10g17kcal1.4g0.1g1.3g0g
Peruna, keskikokoinen 60g7.7g4.6kcal0.1g1g0g0.1g
Kirsikkatomaatti, 50g4.6g0.9kcal0g0.2g0g0g
Valkosipuli 0.1g0.1kcal0g0g0g0g
Oliivi keskiarvo, kivetön, öljysäilötty, vihreä/musta 0.7g1.4kcal0g0g0.1g0g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 0.5g4.4kcal0g0g0.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana47g56kcal3g2.6g3.8g0.2g
Valittu annoskoko24g28kcal1.5g1.3g1.9g0.1g
Annoskoko puolitettuna12g14kcal0.8g0.7g1g0.1g
Arvot/100g100g118kcal6.4g5.5g8.1g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=153240