Ruusukaalipata

Keitä pestyt ruusukaalit ja pakastekukkakaalit suolavedessä n. 10 min. Sillä aikaa ruskista pekonisuikaleet, sipuli ja jauheliha oliiviöljyssä, mausta tummilla mausteilla kuten pippuri, chili yms. Sekoita kypsät raaka-aineet uunivuoassa ja ynnää sinapista sekä kermasta kastike, mausta makusi mukaan esim.

mustapippurilla tai rosmariinilla.

Lisää kastike vuokaan viimeisenä ja sen jälkeen ripottele kuutioitu sulatejuustopala pinnalle ja lykkää 225 asteiseen uuniin n. 10-15 minuutiksi.

Sekoita kerran koko hössötys kunnolla ja lisää asteita 250 asti ja ruskista pinta.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 301 grammaa

Aisana
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ruusukaali (keitetty)5.9g1.1kcal0.1g0.1g0g0.1g
Kukkakaali 2.3g0.6kcal0g0.1g0g0.1g
Jauheliha, sika-nauta 7.8g17kcal1.4g0g1.3g0g
Pekoni rasvainen 1.7g6.2kcal0.2g0g0.6g0g
Sinappi 0.6g0.8kcal0g0.1g0g0g
Oliiviöljy 0.5g4.7kcal0g0g0.5g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 2g6.4kcal0g0.1g0.7g0g
Punasipuli, kuorittu, 100g1.8g0.5kcal0g0.1g0g0g
Sulatejuusto eva (Arla), annos 10g1g1.5kcal0.2g0g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana47g78kcal3.8g1g6.4g0.4g
Valittu annoskoko24g39kcal1.9g0.5g3.2g0.2g
Annoskoko puolitettuna12g20kcal1g0.3g1.6g0.1g
Arvot/100g100g166kcal8.1g2.1g13.6g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=151178