Päivin köykänen omppupulla rahkaan

Kuten pullataikinan teko, mutta tässä tiivistys:
lämmitä maito ja vesi 37'c, lisää siihen makeutusjauhe, kardemumma, suola, hiivat, kanamuna, rahka ja lopuksi jauhot vispilällä kevyesti vatkaten.

Laita pyyhkeen alle kohoamaan, ja kuori sekä pilko omput kohotusajalla.

Suihkauta vuokiin KEIJU- vuokasuihketta tarttumisen estämiseksi.

Itse laitoin näitä tällä kertaa silikonimuffisnssivuokiin (omppupalat alimmaksi) sekä silikonisiin sydänvuokiin.

Omppujen päälle voi ripotella kanelia ja makeutusjauhetta mielen mukaan.

Paista 200'c 20-30min.

Reseptistä tulee n. 40 annosta ja yksi annos painaa n. 54 grammaa

Stadinhelmi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen4.4g1.5kcal0.1g0.2g0g0g
Vesi1.1g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 0.2g0.1kcal0g0g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Kanamuna, paistettu (pirkka)0.6g1.3kcal0.1g0g0.1g0g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki5.5g3.1kcal0.5g0.3g0g0g
Jauhoseos gluteiiniton (Semper), annos 100g5.5g19kcal0.3g4.1g0g0.4g
Omena, ulkomainen, kuorittu 6.3g2.8kcal0g0.6g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana48g55kcal2g10.4g0.2g1g
Valittu annoskoko24g28kcal1g5.2g0.1g0.5g
Annoskoko puolitettuna12g14kcal0.5g2.6g0.1g0.3g
Arvot/100g100g116kcal4.2g21.8g0.4g2.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=388273