Enepun tomaattisosekeitto jauhelihalla

Kuori ja paloittele perunat veteen johon on lisätty suolaa.

Kiehauta vesi perunoineen, lisää pian keittojuurekset sekä valkosipuli.

Kun perunat ovat pehmenneet, lisää tomaattimurska ja mausteet (suola, mustapippuri, cayennepippuri ja sokeri).

Anna kiehua hiljalleen ja paista välillä noin 400-500g jauhelihaa ja sipulit öljyssä.

Kun perunat ovat täysin pehmeät, soseuta keittoainekset ja lisää ja sekoita keittoon Créme fraiche sen jälkeen.

Viimeiseksi lisää keiton joukkoon paistettu jauheliha ja sipulit.

Keitto on valmis! Maistuu mukavalta.

Päälle voi vaikka laittaa raejuustoa tai smetanaa.

Lisämaustetta saa esimerkiksi lisäämällä keittoon hieman punaviinia tai paistamalla jauhelihan lisäksi myös pekonia keittoon.

Variaatioita on monia, tänään tuli tällainen.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 336 grammaa

Esalpaha
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g5.4g3.2kcal0.1g0.7g0g0g
Vesi7.3g0kcal0g0g0g0g
KEITTOJUURES Rainbow pakaste1.9g0.5kcal0g0.1g0g0.1g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g0.1g0.1kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy rainbow0.1g0.5kcal0g0g0.1g0g
Sipuli, kokonainen 50g0.5g0.1kcal0g0g0g0g
Sokeri0g0.2kcal0g0g0g0g
Tomaattimurska, Rainbow, 500 g5.6g2kcal0.1g0.4g0g0g
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 0.7g1.9kcal0g0g0.2g0g
Jauheliha, sika-nauta 2.1g4.7kcal0.4g0g0.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana47g26kcal1.2g2.4g1.4g0.2g
Valittu annoskoko24g13kcal0.6g1.2g0.7g0.1g
Annoskoko puolitettuna12g7kcal0.3g0.6g0.4g0.1g
Arvot/100g100g56kcal2.5g5.1g3g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=63188