Kaalikeitto

Pilko kaali n.3-4cm suikaleiksi ja huuhdo.

Laita isoon kattilaan ja lisää vettä niin, että kaalit peittyvät reilusti.

Kuumenna nopeasti kiehuvaksi ja hiljennä lämpöä.

Hauduta hiljalleen poreillen n. 2-2 1/2h Uuden sadon kaali kypsyy nopeammin.

Lisää liha, -ja kasvisliemikuutiot(3+3) Maustepippurin voit lisätä joko kokonaisina tässä vaiheessa, tai jauheena jauhelihan seassa.

Kuori ja pilko porkkanat kiekoiksi, lisää keittoon.

Jatka hauduttamista vielä tunti.

Paista jauheliha ja lisää kypsään jauhelihaan mausteet, soijakastike, sweet chilli sauce, ketsuppi sekä valkosipuli.

(Jauheliha tässä vaiheessa todella mausteinen ja tumma.) Lisää seos keittoon, hauduta vielä muutama minuutti.

Keitto paranee lämmitettäessä uudelleen.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 680 grammaa

Renesmee
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali4.9g1kcal0.1g0.2g0g0.1g
Porkkana, keskikokoinen 65g1.8g0.5kcal0g0.1g0g0g
Lihaliemikuutio vähärasv.&vähäsuol. Maggi0.1g0.3kcal0g0.1g0g0g
Kasvisliemikuutio,vähärasvainen (Maggi), annos 10g0.1g0.3kcal0g0g0g0g
Jauheliha, sika-nauta 2.5g5.4kcal0.4g0g0.4g0g
Vesi, vesijohtovesi 14g0kcal0g0g0g0g
Ketsuppi heinz (Heinz), annos 10g0.2g0.2kcal0g0g0g0g
Soijakastike 0.1g0.1kcal0g0g0g0g
Maustepippuri, annos 1g0g0kcal0g0g0g0g
Valkopippuri 0g0kcal0g0g0g0g
Jauhelihamauste, annos 15g0g0kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 0.1g0.1kcal0g0g0g0g
Sweet Chili Sauce Santa Maria0.1g0.2kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana48g16kcal1g1g0.8g0.2g
Valittu annoskoko24g8kcal0.5g0.5g0.4g0.1g
Annoskoko puolitettuna12g4kcal0.3g0.3g0.2g0.1g
Arvot/100g100g34kcal2.1g2.1g1.7g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=282762