Kreikkalainen salaatti

1 ps (150 g) Pirkka Provencen salaattisekoitusta
4-5 tomaattia
1/2 kurkkua
1 iso sipuli
20 Pirkka mustaa oliivia
1 tlk (385 g) Pirkka salaattijuustokuutioita
1 tl kuivattua oreganoa tai
2 rkl tuoretta hienonnettuna
1 paprika

Kastike:
3/4 dl Pirkka ekstra neitsytoliiviöljyä
1/4 dl viinietikkaa
1/2 tl mustapippuria
ripaus suolaa
2 valkosipulinkynttä murskattuna

1. Levitä salaatti vadille.

Viipaloi tai paloittele tomaatit ja kurkku.

Kuori ja leikkaa sipuli mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi.

2. Lado tomaatti-, kurkku- ja sipuliviipaleet kerroksittain salaatin päälle tai asettele ne kauniisti salaattipedille.

Levitä valutetut juustokuutiot salaattiainesten päälle ja koristele oliiveilla.

3. Ripottele pinnalle oreganoa.

Sekoita kastikeainekset ja kaada salaatin joukkoon.

Anna maustua jääkaapissa ennen tarjoamista.

Tarjoa lisäksi maalaisleipää.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 256 grammaa

Katjuska80
AineksetMääräEnergiaPHRK
Provencen salaattisekoitus (Pirkka), annos 150g225g45kcal3.4g6.7g1.1g0g
Tomaatti 562g128kcal3.1g19.4g1.7g7.9g
Kurkku 300g33kcal1.7g4.2g0.3g2.1g
Sipuli 82g25kcal1g4g0.2g1.4g
Oliivi keskiarvo punnittu kivineen, öljysäilötty, vihreä/musta 150g237kcal1.6g2.2g24g5.3g
Salaattijuustokuutio (Pirkka), annos 200g577g1557kcal103.8g11.5g121.1g0g
Oregano, kuivattu 1.5g4.6kcal0.2g0.3g0.2g0.6g
Paprika keltainen 255g77kcal2.4g13g0.5g5.1g
Oliiviöljy 101g894kcal0g0g101.1g0g
Viinietikka 37g7.7kcal0g0.2g0g0g
Mustapippuri 3g8.4kcal0.3g1.1g0.1g0.8g
Valkosipuli 12g13kcal0.9g2g0.1g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4608g6058kcal236.8g129.2g500.8g47g
Valittu annoskoko2304g3029kcal118.4g64.6g250.4g23.5g
Annoskoko puolitettuna1152g1514kcal59.2g32.3g125.2g11.8g
Arvot/100g100g132kcal5.1g2.8g10.9g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=135512