Bolognese

Ruskista jauheliha kevyesti öljyssä ja kaada ylimääräinen rasva pois, laita kattilaan öljyä, kuumenna ja lisää raastetut juurekset ja kuutioitu sipuli, anna hautua noin 5min.

lisää jauheliha ja paseerattu tomaatti, mausta paprika-,chili ja mustapippurijauheilla.

Anna hautua hiljakseen noin 1h, ei saa kiehua, älä käytä kantta kattilassa.

Lisää Dolmio kastikeainekset ja sokeri, mausta oreganolla, persiljalla, timjamilla ja valkosipulilla, jatka hauduttamista vielä 45-60min.

Tarkista maku.

Tarjoile raikkaan salaatin, tumman spaghetin tai makaroonin kera.

Lisäkkeeksi sopii vähärasvainen juustoraaste jos haluat.

(kastiketta ei tarvitse suurustaa, koska lihan valkuainen ja juuresten tärkkelys hoitavat homman)

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 192 grammaa

Ipatzu59
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 899g0kcal0g0g0g0g
Lihaliemikuutio Maggi20g55kcal1.8g1.4g4.6g0g
Fond du chef beef (Knorr), annos 500g12g0.6kcal0g0g0g0g
Paistijauheliha 10%420g713kcal83.9g0g42g0g
Dolmio Classico Light Bolognese (Masterfoods), annos 500g300g105kcal4.5g20.1g0.9g2.7g
Porkkana 120g39kcal0.7g6.7g0.2g3.1g
Selleri, annos 50g120g17kcal1.2g3.6g0g0g
Palsternakka 120g76kcal0.6g14.1g0.5g5.4g
Sipuli (kuorittu)120g32kcal1.6g5.8g0.2g2g
Tomaatti paseerattu (Pirkka 500g)120g36kcal1.2g7.2g0.2g1.2g
Valkosipuli 18g20kcal1.4g2.9g0.1g0.4g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 24g212kcal0g0g24g0g
Sokeri 12g49kcal0g12g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4608g2711kcal193.8g147.6g145.4g29.6g
Valittu annoskoko2304g1355kcal96.9g73.8g72.7g14.8g
Annoskoko puolitettuna1152g678kcal48.5g36.9g36.4g7.4g
Arvot/100g100g59kcal4.2g3.2g3.2g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=186774