Lapskoussi

1. Paloittele lihat tarvittaessa.

Keitä kypsiksi 3-5 h. Käy myös muut lihat kuin reseptissä mainitut.

2. Ota lihaliemi talteen.

Revi kypsät lihat pieniksi.

3. Keitä kasvikset kypsiksi lihaliemessä ja lisää tarvittaessa vettä.

Lisäsin keitinveteen 1 rkl suolaa.

4. Kaada ylimääräinen neste pois, mutta jätä hieman muusia varten.

Soseuta kasvikset esim.

muusinuijalla.

5. Lisää joukkoon lihat ja sekoita.

Lisää liha-kasvislientä tarvittaessa.

Rakenne olisi hyvä olla perunamuusimaista tai mistä itse tykkää.

6. Lisää halutessasi joukkoon voita.

7. Mausta tarvittaessa esim.

musta/valko-pippurilla, valkosipulijauheella, chilillä yms.

Syö sellaisenaan tai raejuuston, ruisleivän tai suolakurkkujen kanssa.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 308 grammaa

Juswuo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kuutioitu naudan keittoliha n.800g (Pirkka), annos 200g60g79kcal13.2g0g2.8g0g
Porsaan ulkofileepihvi, naturel, HK38g50kcal8.3g0g2.3g0g
Lanttu 38g11kcal0.4g1.7g0.1g0.7g
Porkkana 38g12kcal0.2g2.1g0.1g1g
Peruna, vanha, kuorittu 30g23kcal0.6g4.7g0.1g0.3g
Oivariini vähärasvaisempi (Valio), annos 5g4.5g25kcal0g0g2.7g0g
Milbona Maito rasvaton23g7.4kcal0.7g1.1g0g0g
Suola, annos 3g1.1g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana462g416kcal46.8g19.2g16.2g4g
Valittu annoskoko231g208kcal23.4g9.6g8.1g2g
Annoskoko puolitettuna116g104kcal11.7g4.8g4.1g1g
Arvot/100g100g90kcal10.1g4.2g3.5g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=443403