Lehtikaali-kesäkurpitsakeitto

1. Silppua sipuli, valkosipuli ja purjosipuli, kuullota niitä voissa kattilassa.

2. Revi lehtikaalin lehdet silpuksi (viipaloi osa varsistakin) ja lisää ne kattilaan sipulisilpun kanssa.

3. Pilko kesäkurpitsa ja lisää palaset kattilaan muiden kasvisten kaveriksi.

4. Kaada kattilaan n. litran verran vettä ja lisää sekaan kasvisliemikuutio.

Keitä niin kauan, kunnes kesäkurpitsa on pehmennyt ja lehtikaali on vaihtanut värinsä ruohonvihreästä kellertäväksi.

5. Soseuta keitto ja lisää kuohukerma sekä mausteita (itse käytin musta- ja valkopippurijauhetta sekä muskottia).

Anna kiehahtaa.

6. Thadaa! Keitto on valmis.

:)

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 370 grammaa

Lurtsi90
AineksetMääräEnergiaPHRK
Valio Voi laktoositon vähäsuolainen4.1g29kcal0g0g3.2g0g
Sipuli 0g0kcal0g0g0g0g
Purjosipuli 47g11kcal0.9g1.1g0.1g1g
Lehtikaali 15g5.9kcal0.5g0.6g0.1g0.3g
Kesäkurpitsa zucchini 61g11kcal0.3g1.5g0.2g0.4g
Valkosipuli 0.6g0.7kcal0g0.1g0g0g
Vesi83g0kcal0g0g0g0g
Ruokakerma 4% (Rainbow), annos 100g21g13kcal0.2g1.1g0.8g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana463g140kcal3.8g8.8g8.8g3.6g
Valittu annoskoko231g70kcal1.9g4.4g4.4g1.8g
Annoskoko puolitettuna116g35kcal1g2.2g2.2g0.9g
Arvot/100g100g30kcal0.8g1.9g1.9g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=373612