Raparperitorttu ala Tuula

POHJA: voi, vehnäjauho, kaurahiutale, sokeri, leivinjauhe, kardemumma ja kananmunat.

Sulata rasva ja anna jäähtyä, Sekoita kuivat aineet ja lisää niihin rasva.

Lisää munat.

Levitä piirakkavuoka halk n. 27 cm. Paista 175 astetta n. 15 min.

RAPARPERIKOMPOTTI:
Kuori ja paloittele raparperi.

Pane raparperi ja sokeri (1 dl) kattilaan.

Keitä n. 5 min. kunnes raparperit ovat hajonneet.

Mausta kanelilla ja anna jäähtyä.

Levitä raparperikompotti jähtyneelle torttupohjalle.

Laita päälle esim.

vaniljakastiketta tai vaniljajäätelöä.

Koristele esim.

mansikoilla ja kinuskikastikkeella.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 103 grammaa

Eweliza
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 23g164kcal0.3g0.1g18.3g0g
Vehnäjauho puolikarkea 22g76kcal2.2g15.4g0.3g0.8g
Kunto Kaurahiutale (Nalle)7.9g25kcal1.2g3.7g0.6g1.4g
Sokeri 38g156kcal0g38.3g0g0g
Leivinjauhe 2.3g4kcal0.1g0.9g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g0.7g2.1kcal0.1g0.4g0g0.2g
Kananmuna kuoreton 25g35kcal3.1g0.1g2.5g0g
Raparperi 113g38kcal0.8g6.2g0.1g1.6g
Kaneli, jauhettu, annos 2g0.5g1.2kcal0g0.4g0g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana464g1001kcal15.6g131g43.6g8.4g
Valittu annoskoko232g501kcal7.8g65.5g21.8g4.2g
Annoskoko puolitettuna116g250kcal3.9g32.8g10.9g2.1g
Arvot/100g100g216kcal3.4g28.2g9.4g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=293595