Mantelinen puolukkapiiras, gluteeniton

Raasta kypsät jauhoiset perunat (100 g). Vaahdota rasva (100 g) ja sokeri (1,5 dl). Lisää munat (2 kpl) yksitellen samalla vatkaten.

Lisää joukkoon mantelijauhe (100 g) ja perunat.

Sekoita keskenään perunajauhot (0,5dl) , leivinjauhe (1 tl) ja vanilliinisokeri (1 tl). Lisää jauhoseos ja sekoita tasaiseksi.

Kaada taikina irtopohjavuokaan (pohjalla leivinpaperi, reunat voideltu).

Paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 25 min.

Irrota piiras vuoasta hieman jäähtyneenä.

Sekoita kattilassa vesi (1 dl), sokeri (0,5 dl) ja perunajauhot (1 rkl).

Lisää puolukat (200g, 4dl).

Kiehauta seos paksuksi kiisseliksi koko ajan sekoittaen.

Kaada kuorrutus piirakan päälle ja anna jäähtyä.

Tarjoa vaniljajäätelön tai kermavaahdon kanssa.

(Resepti ruokapirkasta)

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 103 grammaa

Winda
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 28g22kcal0.5g4.4g0.1g0.3g
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 28g201kcal0.2g0.1g22.6g0g
Sokeri 48g195kcal0g48g0g0g
Kananmuna 50g(kpl)28g36kcal3.1g0.1g2.5g0g
Mantelijauhe (Pirkka), annos 100g28g170kcal5.9g1.9g15.3g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 11g38kcal0g9.2g0g0.2g
Leivinjauhe 1.4g2.5kcal0.1g0.5g0g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka1.4g5.6kcal0g1.4g0g0g
Puolukka 57g22kcal0.2g3.8g0.3g1.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana464g1381kcal20g138.8g81.6g4g
Valittu annoskoko232g690kcal10g69.4g40.8g2g
Annoskoko puolitettuna116g345kcal5g34.7g20.4g1g
Arvot/100g100g298kcal4.3g29.9g17.6g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=81866