Juureskeitto (Sallay)

Huom! Reseptissä olevat määrät perustuvat itse punnitsemiini kasviksiin.

Määrillä ei sinänsä ole niin väliä, eli laita sopivia määriä haluamiasi aineksia.

:)

Paloittele juurekset.

Laita öljy kuumenemaan, lisää juurekset sinne, kuullota vähän aikaa öljyssä.

Lisää vesi ja liha(tai kasvis-)liemi sekä ohraryynit, anna kiehua kunnes kasvikset ja ryynit ovat kypsiä eli noin tunnin verran.

Mausta suolalla ja haluamillasi mausteilla.

Soseuta lopuksi sauvasekoittimella.

Päälle sopii mainiosti raejuusto, antaa proteiinilisän ja maut sopivat hyvin yhteen!

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 330 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)210g57kcal2.7g10.1g0.4g3.6g
Valkosipuli 21g23kcal1.7g3.4g0.1g0.4g
Rikottu ohraryyni (Korpelan myllyn), annos 100g70g226kcal7g52.5g1.5g7.7g
Linssi-punainen (raaka)99g302kcal24.8g49.7g1g8.9g
Juuriselleri 141g45kcal1.8g6.5g0.3g4.4g
Palsternakka 158g101kcal0.8g18.7g0.6g7.1g
Oliiviöljy 21g186kcal0g0g21g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g210g59kcal1.3g12.5g0.4g5.3g
Valkokaali keräkaali 525g146kcal6.2g21.3g1g11g
Lihaliemi laimennettu 140g27kcal0g4.2g0.8g0g
Lihaliemijauhe/tiiviste 14g41kcal1.5g2.1g2.9g0.1g
Vesi700g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4620g2421kcal95.6g362g60g97g
Valittu annoskoko2310g1211kcal47.8g181g30g48.5g
Annoskoko puolitettuna1155g605kcal23.9g90.5g15g24.3g
Arvot/100g100g52kcal2.1g7.8g1.3g2.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=76251