Pätkiskakku

Murskaa keksit ja sekoita muruihin sulatettu voi. Levitä seos vuoan pohjalle ja laita jääkaappiin jähmettymään.

Laita liivatelehdet kylmänä veteen likoamaan.

Erottele kananmunien keltuaiset ja valkuaiset toisistaan.

Vaahdota valkuaiset, lisää 1rkl sokeria kun vaahto on kovaa, sekoita vielä.

Vaahdota kerma.

Rouhi/murskaa pätkikset hienoksi rouheeksi.

Sulata suklaa.

Lisää suklaaseen pätkismurut, tuorejuusto, vaniljasokeri ja keltuaiset.

Sekoita tasaiseksi.

Purista lionneista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja sulata ne, lisäämällä joukkoon pari rkl kiehuvaa vettä.

Kaada liivateseos ohuena nauhana tuorejuustoseokseen kokoajan sekoittaen.

Lisää seokseen aiemmin vatkattu kerma ja valkuaiset, sekoita kevyesti.

Levitä seos keksi-voi pedille ja jätä jääkaappiin jähmettymään vähintään 5 tunniksi, mieluiten yön yli.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 193 grammaa

Imppu1103
AineksetMääräEnergiaPHRK
Digestive täysjyvävehnäkeksi300g1349kcal19.5g179.9g63g9.3g
Voi 112g816kcal1.3g0.4g91.4g0g
Maitosuklaa 300g1611kcal30.4g149.9g98.9g0.1g
Pätkis minibites (140 g pussi)210g1028kcal7.6g128g52.5g0g
Viola 13% tuorejuusto, maustamaton300g480kcal24g12g39g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g7.5g30kcal0g7.4g0g0g
Kananmuna kuoreton 165g235kcal20.6g0.5g16.9g0g
Sokeri 23g91kcal0g22.5g0g0g
Vispikerma laktoositon Valio 2dl300g1079kcal6g8.1g113.9g0g
Liivatelehti, gelatiini600g2093kcal513.3g0g0.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4632g17625kcal1245.4g1017.4g952.4g18.8g
Valittu annoskoko2316g8812kcal622.7g508.7g476.2g9.4g
Annoskoko puolitettuna1158g4406kcal311.4g254.4g238.1g4.7g
Arvot/100g100g381kcal26.9g22g20.6g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=172656