Mungpapukeitto

Kuullota pienityt sipulit ja paprika öljyssä.

Lisää vesi ja kasvisliemikuutiot, kiehauta.

Lisää suurin osa esikeitetyistä mungpavuista ja mausteita oman maun mukaan (itse käytin sinapinsiemeniä, kahta kuivachiliä, paprikajauhetta, kurkumaa, cayenne- ja mustapippuria).

Anna kiehua hiljalleen n. 20 min, soseuta sauvasekoittimella.

Lisää loput pavut, pienityt tomaatit, kerma ja kuutioitu feta.

Kiehauta ja anna hautua vielä hetki.

Tästä PITÄISI tulla viitisen annosta, mutta oli niin hyvää, että riittää ehkä kolmeksi annokseksi...

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 515 grammaa

Idunn
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 900g0kcal0g0g0g0g
Mungpapu keitetty (Ekolo), annos 100g720g641kcal50.4g100.8g2.9g36.7g
Paprika, punainen180g46kcal1.6g8.3g0.7g3.6g
Sipuli (kuorittu)135g37kcal1.8g6.5g0.3g2.3g
Valkosipuli 14g15kcal1.1g2.2g0.1g0.3g
Auringonkukkaöljy 23g199kcal0g0g22.5g0g
Kasvisliemikuutio, luomu (Reformi), annos 12g22g47kcal3g4.6g1.8g0g
Kirsikkatomaatti (Pirkka)158g32kcal0.9g5.5g0.5g0g
Fetajuusto suolaliemessä (Eridanous), annos 200g77g209kcal12.6g0.5g17.6g0g
Ruokakerma, Valio Hyla 15%90g144kcal2.4g2.4g13.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4635g2737kcal147.6g261.6g119.8g85.8g
Valittu annoskoko2318g1368kcal73.8g130.8g59.9g42.9g
Annoskoko puolitettuna1159g684kcal36.9g65.4g30g21.5g
Arvot/100g100g59kcal3.2g5.6g2.6g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=331097