Sieni-vihanneskeitto

Tähteeksi jääneistä vihanneksista ja herkkusienistä sekä kerätyistä tateista tehty keitto.

Freesaa sienet, porkkanat, sipulit ja mausteet ruokaöljyssä sekoitellen koko ajan n 5-10 min, mausteina mieto curry, yrtit, mustapippuri, pienen pieni tulinen paprika.

Lisää voi, sekoita, lisää vesi vähitellen niin että pieni porina jatkuu.

Anna kiehua 10- 15 min. Lisää kiinankaali, pieni tomaatti, kukkakaali, paprika ja esikeitetyt pavut sekä kuivahtaneesta leiväsät pienityt leipäluutiot.

Itsellä oli itse tehtyä saaristolaisleipää.

Jatka keittämistä 10-15 minuuttia.

Lisää lopuksi kerma.

Minä keittelin näistä aineksista 6 litran kattilallesen, iso osaa menee pakkaseen.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 413 grammaa

Kauris65
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sieni tatti, hapero 23g6.2kcal0.4g0.7g0.1g0.4g
Herkkusieni 15g2.4kcal0.3g0g0g0.2g
Sipuli (kuorittu)13g3.5kcal0.2g0.6g0g0.2g
Kiinankaali raaka 100g23g4kcal0.4g0.5g0.1g0.5g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g1.9g0.4kcal0g0.1g0g0g
Fenkoli, tuore , annos 100g4.5g0.8kcal0g0.1g0g0.1g
Porkkana 12g3.9kcal0.1g0.7g0g0.3g
Voi 0.7g5.4kcal0g0g0.6g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl0.6g5.1kcal0g0g0.6g0g
Paprika, punainen4.5g1.2kcal0g0.2g0g0.1g
Kukkakaali, keitetty, suolaton 3.8g0.9kcal0.1g0.1g0g0.1g
Härkäpapu, keitetty (-), annos 30g3.8g4.1kcal0.3g0.8g0g0.2g
Vesi113g0kcal0g0g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl7.5g26kcal0.1g0.2g2.6g0g
Saaristolaisleipä säilöntäaineeton (Jäpikkä), annos 34g7.5g17kcal0.5g3.6g0.1g0.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana465g161kcal4.8g15.2g8.2g5g
Valittu annoskoko232g81kcal2.4g7.6g4.1g2.5g
Annoskoko puolitettuna116g40kcal1.2g3.8g2.1g1.3g
Arvot/100g100g35kcal1g3.3g1.8g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=436416