Taboulleh

Kiehauta 2 dl vettä, johon on lisätty 1 tl kuvattua minttua ja ½ tl suolaa.

Nosta kattila liedeltä ja lisää 2 dl kuskusia.

Laita kansi päälle ja anna kuskusin kypsyä keittämättä.

Poista tomaateista sisukset ja pilko pieneksi.

Samoin sipuli (mielellään punainen), tuorekurkku ja persija.

Purista ½ sitruunan mehu.

Jos käytät "kokonaisia" aurinkokuivattuja tomaatteja, niin pilko myös nämä.

Sekoita kypsä kuskus irtonaiseksi haarukalla ja yhdistä kaikki ainekset.

Voit halutessasi "keventää" salaattia pienentämällä oliiviöljyn 0,25 dl määrää.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 133 grammaa

Pusi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaatti, aurinkokuivattu, öljyssä 22g50kcal1.1g3.8g3.1g1.3g
Persilja 4.4g1.2kcal0.1g0g0g0.4g
Oliiviöljy 11g97kcal0g0g11g0g
Tomaatti 44g10kcal0.2g1.5g0.1g0.6g
Kurkku 40g4.3kcal0.2g0.6g0g0.3g
Sipuli (kuorittu)13g3.6kcal0.2g0.6g0g0.2g
Kuskus, keitetty, suolaa ja öljyä 88g162kcal4g27.8g3.4g1.4g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore11g2.7kcal0g1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana466g662kcal11.6g70.6g35.2g8.4g
Valittu annoskoko233g331kcal5.8g35.3g17.6g4.2g
Annoskoko puolitettuna116g166kcal2.9g17.7g8.8g2.1g
Arvot/100g100g142kcal2.5g15.2g7.6g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=73500