Jauhelihapizza täysjyvävehnäjauhosta (pellillinen)

Pellillinen terveellistä pizzaa!

Jos omistat viljamyllyn, jauha jyvät jauhoiksi viljamyllyllä juuri ennen valmistusta, niin taikinaan ei tule kitkerää makua niin kuin täysjyvästä härskiintyessään saattaa tulla.

Sekoita 2 tl kuivahiiva 5 dl jauhoihin.

Lisää 4 rkl oliiviöljyä.

Lisää 38 asteista vettä 2 dl.
Lisää 1 tl suolaa.

Vaivaa nyrkillä 5 min.
Jätä nousemaan 20 min.
Valmista ketsupista, oreganosta, valkosipulista ja 2 rkl oliviiöljystä kastike.

Kuullota sipulit, ja paista jauheliha.

Mausta 1 tl suolalla, valkosipulilla ja haluamillasi mausteilla.

Raasta juusto, viipaloi tomaatit.

Kaulitse pellin kokoinen levy taikinasta.

Aseta taikina nousemaan pellille 20 minuutiksi.

Levitä kastike taikinan päälle, sitten tomaatti, sitten jauheliha ja lopuksi juustoraaste.

Paista 220 asteisessa uunissa 20-25 min niin että pohjasta tulee rapea.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 663 grammaa

Ukkopekka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g437g1356kcal74.3g236.2g12.7g56.9g
Emmental, punaleima 17%306g888kcal104.1g0g52g0g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha612g1016kcal116.3g0g61.2g0g
Oliiviöljy (ekstra-neitsytoliiviöljy) (Rainbow), annos 10g79g709kcal0g0g78.7g0g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g525g107kcal3.1g19.9g1.6g7.3g
Sipuli (kuorittu)48g13kcal0.6g2.3g0.1g0.8g
Vesi, vesijohtovesi 175g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g8.7g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g8.7g0kcal0g0g0g0g
Ketsuppi, Pirkka105g112kcal1g26.2g0g1.3g
Oregano, kuivattu 1.7g5.3kcal0.2g0.4g0.2g0.7g
Valkosipuli 14g15kcal1.1g2.3g0.1g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4641g8441kcal601.4g574.6g413.2g134.6g
Valittu annoskoko2320g4221kcal300.7g287.3g206.6g67.3g
Annoskoko puolitettuna1160g2110kcal150.4g143.7g103.3g33.7g
Arvot/100g100g182kcal13g12.4g8.9g2.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=321157